Vaříme s ichos (a s Jamie Oliverem:)

31. ledna 2011 v 18:40 | ichos
Dneska věnuju článek všem kuchařům a kuchtičkám a omlouvám se vegetariánům. Ti si mohou recept připravit třeba s cuketou místo kuřete (humor);)
Není to dlouho, co jsme si koupili kuře a přemýšleli, jak ho připravíme. Na kuřátku byla jiná cenovka, než mi pak naúčtovali, takže jsem sváděla boj sama se sebou a pak se šla zeptat. Vedoucí směny mi vysvětlil, že pokladna má pravdu, ale stejně jsem byla ráda, že jsem se zeptala, protože se říká něco o té líné papule a holém neštěstí:)
Máme doma všechny kuchařky Jamieho Olivera, hodně vychází z italské kuchyně, což se mi páčí. Našla jsem tam recept a kuře s bylinkami.

Potřebujeme
1 kuře
sůl a mletý pepř
3 hrsti sekaných bylinek (bazalka, petržel, majoránka)
rozpůlený citrón
4 polévkové lžíce oliv.oleje
4 nalámané bobkové listy
2 snítky rozmarýnu

Nejdřív osolíme dutinu kuřete, pak nacpeme kuřátku pod kůži bylinky (v místě prsíček). Do břišní dutiny se vloží půlka citrónu, rozmarýn, bobkové listy. Kůži na prsíčkách (tam, kam jsme předtím vsunuli bylinky) stáhneme dopředu, kuře se co nejpevněji sváže (stehýnka k sobě). Dále se nařízne kůže na stehýnkách a pod ní se taky vloží bylinky. Celé kuře osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem. Pečeme asi hodinu na 225 stupňů, v průběhu několikrát otočíme, dle potřeby podlíváme.
Tolik ichos jako Magdalena Dobromila a snad už jen dodám, že to bylo lahodné, křehoučké maso. Věřtě tomu:)
.
Tady jsou bylinky, které jsem předtím musela zakoupit. Petrželka mi jako tradičně už usychá, ale bazalku stále využívám, třeba s mou oblíbenou mozzarellou.
.

Nakonec přikládám příslib jara - ač ze supermarketu, tak pěkný...

.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 TheMileynka TheMileynka | Web | 31. ledna 2011 v 19:00 | Reagovat

prosím hlásek na

http://kyticka10.blog.cz/1101/1-sonb#pridat-komentar

sem tam jako TheMileynka ráda oplatím :o)

2 Elle Elle | Web | 31. ledna 2011 v 19:01 | Reagovat

zaujimave..=)

3 Jukniseonline ;) Jukniseonline ;) | Web | 31. ledna 2011 v 19:06 | Reagovat

ahojky ;) na blog jsme právě daly náš první fotoromán a moc by jsme potřebovaly aby jsi nám řekla jak se ti líbí ;)

4 Madonna Madonna | E-mail | Web | 31. ledna 2011 v 19:09 | Reagovat

Prosim hlas pro Madonnu
Předem děkuju a kdeby si potřeboval/a hlas dám ráda..Když mi hlasnete dám dárek 8animací...A sorry za reklamu...¨
http://simici23.blog.cz/1101/1-kolo-sonb

5 nicol nicol | Web | 31. ledna 2011 v 19:09 | Reagovat

vypada to lahodne

6 Zu* Zu* | Web | 31. ledna 2011 v 19:09 | Reagovat

Ahoj... hezký design blogu...;) Na mých stránkách, kam dávám zásadně jenom věci které jsou ode mě, nakreslené, namalované, nafocené,... Mám teď nabídku i pro tebe. Mám tam kresby na zakázku.. :) Chceš-li nakreslit nějaký obrázek, napiš.. :) ;)
Ahoj... Zu* :)*

7 moni.ss moni.ss | E-mail | Web | 31. ledna 2011 v 19:35 | Reagovat

Já to vaření pořád nějak nechápu, bojím se, že něco spletu, jídlo se nepovede a nebo v horším případě; celá kuchyň vybouchne. :-D Takže jsem zvědavá jak to udělám, až si budu muset sama vařit.

8 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 31. ledna 2011 v 19:40 | Reagovat

Bylinky udělají s masem zázraky. Kuře vypadá velmi chutně, ale já bych stejně nejradši ty tulipány. Tím nemyslím k jídlu.:)

9 Jarka Jarka | Web | 31. ledna 2011 v 19:50 | Reagovat

Když dávali v televizi vaření s tímto kuchařem, nevynechala jsem ani jeden díl a kuře podle jeho receptu, bude určitě moc dobré. Hned bych uchutnala, mám netradičně ráda, bílé maso prsíček. :-P

10 Victoria* Victoria* | E-mail | Web | 31. ledna 2011 v 19:59 | Reagovat

Kuře vypadá lahodně a kytičky ještě líp:) nemám co dodat;)

11 Storyteller Storyteller | Web | 31. ledna 2011 v 21:51 | Reagovat

Vraž do toho 10 vajec! Hah, díky tobě za nevegetariánský smažočlánek!

12 Romi Romi | Web | 1. února 2011 v 8:47 | Reagovat

Jůva to se čte a vypadá dost dobře:) A bylinky jako je bazalka mám ráda! Tak ať se bylinkám daří a tobě pěkně vaří:) Tulipány mají hezké barvy:)

13 Naďa Naďa | Web | 1. února 2011 v 11:09 | Reagovat

Já jsem kdysi dělala kuře na bylinkách tak, že jsem k nakořeněnému kuřeti přidala svazek petrželové a celerové nati. Kurča bylo výborné!

14 pavel pavel | Web | 2. února 2011 v 17:22 | Reagovat

Přesně tak mám na okně květináče s bylinkami, teď sice jen šnitlík... :D
Kuchařky žena sice má, ale jí se jimi neřídím, mám nadání od Boha. Nechci tě urazit, ale kuchařky jsem jen pro ty, kteří neradi improvizují a objevují nové postupy. :D
Předevčírem jsem dělal brokoli na zázvoru a na smetaně, což byl první pokus a byl to moc dobrý, i když jsem to jedl jen sám. Moje rodina je totiž v jídle moc konzervativní. :D

15 pavel pavel | Web | 3. února 2011 v 18:26 | Reagovat

Jen tak mimochodem, co děláš na zázvoru? :D

16 ichos ichos | Web | 3. února 2011 v 20:20 | Reagovat

[15]: zázvor jsem jednou použila při chřipce (pila ho se svařenou vodou). Pak mi dlouho hnil v lednici...seš lepší :-D

17 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 12. února 2011 v 20:23 | Reagovat

Vábivá krmě.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama