Kuchyňka - těstoviny se špenátem a ricottou

5. dubna 2011 v 19:36 | ichos
Ahoj všici!

Dneska mám hladový den (za chvíli si běžím připravit chleba s Romadurem), tak sem dám recept, který zvládnou i děvčata a chlapci, co jsou v kuchyni trochu "kopejtka" - jako já. Zde odkaz: http://www.apetitonline.cz/recepty/966-testoviny-se-spenatem-a-ricottou.html

Minule jsem recept vařila con fettuccine a dnes con penne - v receptu jsou však zmíněny špageti:). Vynechala jsem však piniové oříšky a rozinky kvůli alergii a vyslechla cosi o tom, že je to znevážení receptu. Já to však tak neprožívám, hlavně že to bylo dobré a rychlé. Docení to jistě i vegetariáni mezi Vámi, že Pavle:). Tady jsou fotky z mé kuchyňky. Přijde mi teda trošku ulítlé při focení vařit, ale blog si žádá své;).
Koupila jsem hromadu špenátu, která se však značně smrskla. Trošku jsem ho přesolila, ale z fotky to není znát;).

Zakoupila jsem italský sýr ricotta a fettuccine.

Jednoduchost tohohle receptu mě dostala. Asi za 20 minut je hotovo a myslím, že s oříšky by to bylo ještě chutnější. Vivat italská kuchyně!

A nakonec - aby to nebylo vše jenom o to jídle, trocha přírody (beztak je procházka ideální na vytrávení:).
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 5. dubna 2011 v 21:28 | Reagovat

Rychlá jídla jsou ta nejlepší, aspoň já je řadím mezi ta oblíbená, jelikož mě nebaví trávit hodiny u sporáku a navíc, toto vypadá opravdu chutně.
Kvetouci strom, jen tiše závidím, do toho máme u nás ještě hodně daleko, ale květen to jistí. :-))

2 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 5. dubna 2011 v 21:47 | Reagovat

S oříšky nebo bez oříšků, vypadá to lákavě. Těstoviny jsem se špenátem ještě nedělala, budu to muset vyzkoušet.

3 pavel pavel | Web | 5. dubna 2011 v 22:44 | Reagovat

Špenát s těstovinami dělám taky, většinou ho kupuji čestvej u Číňanů, ale s tím romadurem jsi mi udělala chutě... nemám ho v lednici. :D

4 Romi Romi | Web | 6. dubna 2011 v 8:03 | Reagovat

Takhle po ránu a hned na mě vykouklo jídlo a nevypadá marně:)Určitě to někdy udělám. Kvítky jsou krásné:)

5 Malé Chlupaté Stvoření z Alfa Centauri Malé Chlupaté Stvoření z Alfa Centauri | Web | 6. dubna 2011 v 19:48 | Reagovat

A to já, malé, vegetariánské stvoření také oceňuji a dlabu!
Mňam mňam, ti Italové umějí vařit a házet talíře, jen co je pravda. A paradoxně jsou fettuccine nízkokalorické.

6 helena-b helena-b | Web | 6. dubna 2011 v 19:49 | Reagovat

Jednoduchá jídla, to je moje. Tento recept vypadá skvěle. Chleba s Romadurem není také k zahození. A pěkně vám to tam kvete.....

7 Wake Wake | Web | 9. dubna 2011 v 16:42 | Reagovat

Um... Asi tento recept brzy vyzkouším! :)

8 Janah Janah | Web | 11. dubna 2011 v 22:34 | Reagovat

Špenát má takovou hloupou vlastnost - hrozně se smrskává - koupíš ho hromadu, umyješ ho dvě hromady, sháníš hrnec do kterého by se to všechno vešlo..., a pak z něj vyškrábneš trochu špenátu ode dna :-) Přesto špenát miluju.

9 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 13. dubna 2011 v 14:21 | Reagovat

"Spenát!" zaradoval se Pepek námořník.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama