Vypečená ichos

6. prosince 2011 v 9:38 | ichos |  Oči otevřené
Touhle dobou mě to obvykle popadne a letos jakbysmet.

U mámy jsem si vypůjčila formičky a recepty, doma splácala těsto. Slovo "splácala" je výstižné, protože jsem ho asi nehnětla dostatečně a po uležení v lednici se těstová koule rozpadla. Zachvátila mě panika. Přítel poznamenal, že rybám bude těsto chutnat. Bídák :P. Trocha vody ale udělala své a sypká směs se zase začala podobat těstu.
Musím přiznat, že nejsem ten hračičkový typ, co by měl rohlíčky krásné a hlavně navzájem si podobné. Ano, kulantně naznačuju, že jsem vlastně trochu lajdák:) Nicméně za 3 hodiny jsem měla hotovo asi 30 tohlíčků a spoustu lineckých koláčků. Doteď nechápu, proč se mi z dávky na 64 rohlíčků podařilo vytvořit jen necelou polovinu. Zase tolik jsem neujídala :). Zbývá obalit rohlíčky ve vanilkovém cukru a linecké slepit marmeládou.
Přítel se při pečení změnil v nepřítele, když do mě ryl, že mu rohlíčky připomínají vykopávky :P. Pravda, byly trochu nepravidelné, ale s označením "vykopávky" jsem ho poslala víte kam :). Následně jsem se tajně zasmála, protože najednou jsem taky uviděla úlomky kostí a kusy pazourku. :-D
O přítelovi vím, že vánoční cukroví nemá moc rád. Peču ho vlastně spíš proto, abych si doma udělala vánoční atmosféru a abych taky dokázala, že to zvládnu. No, nezvládla jsem to na sto procent, ale na 60 určitě :). Navíc můj nový vál byl takto otestován.

Mimochodem, vál mám na kuchyňské lince skoro pořád a ráda na něm krájím, připravuju jídlo atd. Vál je boží věc.
Tak já valím pracovat, ale ještě předtím přikládám dvě fotky, obě z Prahy.

Pohled ze Staroměstské radnice, v pozadí Hradčany v inverzi :/

Jezírko kousek od Uhříněvsi a oblast, kde jsem venčila našeho kočkopsa.

V Praze mám ráda právě tyhle kontrasty - rušné centrum s památkami, malebnými zákoutími a možnostmi kulturního vyžití a na druhé straně okraj Prahy, kde si můžete odpočinout a užít trochu přírody.

ahoj!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 6. prosince 2011 v 10:02 | Reagovat

Seš prostě dobrá, já ještě péct nezačala, zatím se mi zdá, že mám času dost. Ostatně tak, jako každý rok. :-))
Fotky jsou parádní. Líbí se mi ta první, jak z té mlhy na Prahou, vlevo nahoře, vykukují dvě svítící oči bubáků. :-D

2 ichos ichos | Web | 6. prosince 2011 v 10:21 | Reagovat

[1]: vidíš, toho jsem si vůbec nevšimla, hned má ta fotka jiné grády ;)

3 pavel pavel | Web | 6. prosince 2011 v 11:29 | Reagovat

Přesně moje slova, v Praze se dá objevit k procházkám mnohé a člověk se tu nikdy nenudí.
Tvému příteli nic nendávej a sněz to sama. Nebo přines mně. :D

4 Naďa Naďa | Web | 6. prosince 2011 v 15:09 | Reagovat

Já jsem z těch kuchařek, které mají cukroví prapodivných tvarů, ale chuti nevídané. :-)Pořád lepší než naopak, ovšem když někdo docílí rovnováhy, klobouk dolů. Jo a ty bubáci jsou fakt skvělí!

5 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 6. prosince 2011 v 22:29 | Reagovat

Ano, vál je dobrá pomůcka.

6 quick quick | 8. prosince 2011 v 11:41 | Reagovat

... zvlášť, když je k němu ještě váleček...
---------------------------------------
Rohlíčky neválím, poněkud upravím mlýnek na maso, něco vyšroubuji, něco našroubuji a potom jen melu a melu /mlýnkem/ dlouhé proužky, nakrájím a stočím do tvaru rohlíčku. Mnou ručně tvarované rohlíčky byly velikosti nejrůznější a následně částečně připálené a částečně nedopečené.

7 Romi Romi | Web | 15. prosince 2011 v 18:29 | Reagovat

Fota super a i já rohlíčky třetím rokem vykrajuji a jsou jeden jako druhý:))

8 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 1:58 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama